Вицепрезидентът Маргарита Попова открива фестивала „Музите“

Участници от четири континента дефилират в Созопол

 

10-то юбилейно издание на Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите”  Созопол 2015 ще се проведе под патронажа на вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова. Тя ще участва в официалното откриване на фестивала днес от 20.30ч. на сцената на амфитеатър”Аполония”. Преди това вицепрезидентът ще вземе участие в дефилето на участниците във фестивала, което ще започне от СОУ”Св.св.Кирил и Методий” в 19.30 часа в и ще премине по маршрут ул. Одеса,  ул. Ропотамо, площад „Черно море”, ул. Републиканска, Летен театър „Аполония”.

На следващият ден, в понеделник Маргарита Попова ще участва и в арт сесията, която ще се проведе на Централния плаж от 10.00 часа. Там участниците във фестивал ще изработват пясъчни фигури.

Преди 10 години Созопол приюти Международния фестивал „Музите”, който благодарение на финансовата и морална подкрепа на община Созопол успя през годините да се наложи като значимо и желано арт събитие за талантливи деца и младежи от цяла Европа.

Програмата на Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите”  Созопол 2015  включва конкурси, под формата на големи публични концерти, изложби и театри, атрактивните дефилета, анимации и забавления в продължение на 10 дни.

В конкурсите и инвънконкурсната програма ще се представят 27 колектива и 43 индивидуални участници от 15 държави - Русия, Латвия, Румъния, Аржентина, Словакия, Италия,Турция,Украйна,Канада, Молдова, Сърбия,Словения, Индия,Великобритания и България.

В Конферентната зала на Читалище,,Отец Паисий" Созопол ще бъде позиционирана изложба на Държавната агенция за българите в чужбина,, България в моите мечти" с отличени творби на български деца и младежи от 4 континента.В рамките на фестивала ще бъдат представени 8 театрални постановки на изявени творци и 4 авторски продукции.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови