Изпратиха от Созопол послание за мир /снимки/

„Тук съм, за да изпратим заедно послание към целия свят,че децата на България живеят и творят в мир.

Нашите деца държат четки и музикални инструменти, не държат пушки, нашите деца показват своето изкуство и са щастливи да творят и мечтаят , а не загиват от бомби. Тук съм, за да заявя отговорността и ангажимента на обществото ни, че ще продължаваме да създаваме условия децата да живеят в мир и да мечтаят,заяви вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова по време на официалното откриване на десетото юбилейно издание на Международния младежки фестивал „Музите“ в Созопол тази вечер.

Вицепрезидентът Попова и кметът на Созопол Панайот Рейзи поведоха шествието на участниците във фестивала и преминаха по централните улици на Созопол. Участници от четири континента сред които Русия, Латвия, Румъния, Аржентина, Словакия, Италия,Турция,Украйна,Канада, Молдова, Сърбия,Словения, Индия,Великобритания,Индонезия  и България дефилираха с традиционни облекла и развети знамена.

Международният младежки фестивал „Музите“ бе открит на сцената на амфитеатър „Аполония“ от кмета на община Созопол Панайот Рейзи. „ Горд съм, че Созопол е домакин на един уникален фестивал, който представя младежкото изкуство и дава шанс на талантливи деца и младежи от страни от целия свят. Щастлив съм, че толкова много младост, щастливи деца и красиво изкуство ще достигнат до хиляди хора- жителите и гостите на Созопол.“, заяви кметът на Созопол и пожела на организаторите на фестивала и на участниците много успехи на сцената и незабравими моменти в гостоприемен Созопол.

Директорът на фестивала Христина Кръстева поднесе ключ сол- символ на фестивала и плакет за изключителни заслуги за развитието на младежкото изкуство на вицепрезидентът Маргарита Попова, под чийто патронаж се провежда юбилейното издание на фестивала и на кмета Панайот Рейзи . Заедно с него директорът на фестивала разряза огромна торта с логото на община Созопол и логото на фестивала.

Концертът, който последва бе микс от танцови изпълнения, първото от които бе на група за балет от Латвия.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови