БГ звезди пеят за Созопол

Плеяда от известни и обичани поп и рок изпълнители ще участват в концертите, които са част от празничната програма на община Созопол,

посветена на празниците на града и на Света Марина.

„Песни за Созопол” е концертът, в който Тони Димитрова, Жан Шетанов, Иван Ченов и група „Граас“ ще изпълнят едни от най-красивите български шлагерни песни, посветени на Созопол. На 16 юли от 20.30 часа жителите и гостите на курортния град ще могат да се насладят на уникален концерт ,който не само ще ги върне назад във времето, за което Жоро Минчев някога изпя „Блаженни години” и „Какви времена”, но ще усетят и мелодиката и лиричността на редица песни, които носят в себе си романтиката на калдъръма, соления вкус на морето и  неповторимия залез на созополския залив. 

На  сцената на амфитеатър „Аполония“ ще оживеят някои от най-обичаните и емблематични песни на рок легендата Жоро Минчев ,посветени на Созопол.Те ще бъдат изпълнени от рок певеца Иван Ченов и група „Граас”. Сред тях е рокаджийския химн „Блаженни години“, лиричната изповед „Какви времена“ и „Юли“. Едно малко познато на широката публика, но особено обичана от Георги Минчев е парчето „Есен в Созопол“,която също ще бъде част от репертоара на Иван Ченов. Тя е от дебютния албум на Жоро Минчев и носи заряда на първите му успехи. Любопитното е ,че докато другите му  песни  са изпълнявани през годините от редица български поп и рок изпълнители, точно тази ще бъде изпята за първи път и то точно в Созопол.

Една от най-красивите песни в концерта  „ Приливът на любовта“ ще бъде изпълнена от Тони Димитрова и Жан Шейтанов. В концерта са включени и песни на група „Домино“ и на Георги Кордов, изпети преди години за Созопол. В концерта ще звучат и авторски песни на изпълнителите.

Гвоздеят на празничната програма ще бъде концертът на 17 юли,петък. От 20.30 ч. на сцената на амфитеатъра ще започне тържествената част, която включва приветствие от кмета на Созопол Панайот Рейзи и връчване на наградата „Почетен гражданин на Созопол”. С най- високия приз на Созопол тази година е удостоен председателят на фондация „Созопол” Кирил Арнаудски,чиято упорита и дългогодишна работа донесе най- голямото признание за Созопол-  Световна дестинация №2 за 2015 година.

Празничната вечер ще продължи с концерта на трио „Тенорите”, които ще изпълнят откъси от  популярни и обичани класически произведения. Лазерно светлинно шоу ще допринесе за празничната атмосфера в нощен Созопол. Пищна заря ще постави красив завършек на празничната вечер.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови