Хиляди пяха песните за Созопол/снимки/

Горещо сиртаки за ЧРД на Жан Шейтанов

Уникален концерт събра хиляди зрители на амфитеатъра в Созопол тази вечер,които се насладиха на най- красивите и мелодични песни, посветени на слънчевия град.Препълненият амфитеатър изригваше в аплодисменти след всяко изпълнение, а видео стена подсказваше текстовете на песните,които публика и изпълнители пяха с голяма емоция.Сред изпълненията бяха песни на група "Домино",Георги Кордов и Жоро Минчев.

Силно начало на концерта,с който община Созопол постави началото на празника на града, дадоха Иван Ченов и група „Граас“, които взривиха сцената с вечните песни за Созопол на Жоро Минчев.Рок парчетата върнаха зрителите години назад и заедно с изпълнителите съпреживяха емоциите на рок легендата, като песните „Юли“ и „Блажени години“ буквално взривиха публиката.

Другата изненада в концерта бе дуета Тони Димитрова и Иван Ченов. Лиричната и много нежна песен „Есен в Созопол“, която изпълниха още повече подсили усещането за любовта между тях. Заедно в живота, Тони и Иван Ченов пяха за първи път заедно на сцената в Созопол. Магнетичната Тони изпълни няколко от най- популярните си парчета, а публиката я дари с продължителни аплодисменти.

Голямата изненада, обаче бе за другия участник в концерта „Песни за Созопол“. Жан Шейтанов бе поканен на сцената от Тони Димитрова и двамата изпяха песен специално написана за бащата на Жан, големия созополски художник Янис Хрисополус. Докато дуета пееше, на видеостената зрителите видяха някои от най- емблематичните картини на големия български художник. Първото самостоятелно изпълнение на созополския изпълнител бе прекъснато , за да получи специална изненада и подарък от организаторите на концерта по случай рождения си ден, който бе същия ден. Жан получи цветя и поздравления от участниците в концерта и от председателя на Общинския съвет в Созопол Красимира Германова, която го поздрави от името на целия град и му пожела да продължава да твори и пее за Созопол. Специалната изненада бе горещо сиртаки, изпълнено от балета.

Рожденикът не издържа на южните ритми и се включи в сиртакито. Зареден с много емоция Жан Шейтанов изпя някои от най- красивите си песни.Концертът завърши с неговата песен „Приливът на любовта, която той изпълни в дует с Тони Димитрова. В края на песента на сцената излезе и кмета на Созопол Панайот Рейзи,който благодари на участниците за уникалния концерт и поздрави приятелски Жан Шейтнов с рождения му ден.

Публиката изпрати с аплодисменти изпълнителите, а емоцията от концерта ги задържа още дълго на амфитеатъра.