Панайот Рейзи: Показах на Созопол, че можем да работим! Ще спечелим и трети мандат

За тези четири години свършихме страшно много за града, мисля, че има още какво да направим.

Това заяви кметът на Созопол Панайот Рейзи преди кулминацията на празненствата в града, предаде репортер на burgasdream.com.

„Издигнат съм за трети мандат от ГЕРБ. Отиваме на избори. Надявам се да ги спечеля от първи тур. Някой може да каже, много си нахален, не си скромен. Реално погледнато през тези четири години ние свършихме страшно много работа и мисля, че Созопол и Общината вече са разбрали, че аз и моят екип можем да работим. Точно заради това ни възлагат и трети мандат. Имаме какво още да свършим. Ще го направим, пък каквото сабя покаже”, коментира градоначалникът.

Той призна, че Созопол е пълен с туристи, но те са финансово слаби и няма как да отговорят на пазара.

„Това сътресение в цял свят – било в политически, бил в икономически план, няма начин да не даде отражение. Не е тайна, че нашите туристи, наред с всички останали в голям процент бяха руските. Виждате, че ги няма от всички бивши руски републики. Според мен в Созопол като бройка туристите ги има, проблемът е икономическата страна. Туристите финансово са слаби и нямат възможност да отговарят на пазара. Хотелите са пълни, градът е пълен”, заяви Рейзи и добави, че тази година приходите от туристически такси ще бъдат по-малко.

„Не мога да кожа с колко точно изоставаме, но определено изоставаме. Говоря за туристическия данък. Нека бъдем реалисти  - ние живеем на едно уникално място. Приходите от туризъм са винаги добре дошли. Има още време и да се удължи в един момент сезонът…. Продажбите на недвижими имоти много намаляха. Созопол близо 3 млн. е събирала от тези 3% от продажба на недвижимо имущество, което се заплаща от купувачите”, каза кметът.

В заключение Панайот Рейзи обяви, че ако всичко върви нормално, пречиствателната станция ще бъде открита между 5-и и 10-и септември. По всяка вероятност към 20.08. тя ще започне да работи експериментално. Лентата ще бъде прерязана от премиера Бойко Борисов.

 

Автор: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови