Созопол празнува с най-мощната заря на Черноморието (снимки)

Най-мощната заря, която Черноморието някога е виждало, озари Созопол по случай празника на града – Деня на св. Марина, предаде репортер на burgasdream.com.

Малко преди кулминацията на празненствата, която озари юлското небе, стотици се събраха в Амфитеатъра за концерт на трио „Тенорите”.

На официална церемония бе награден председателят на фондация „Созопол” Кирил Арнаудски, който получи званието „Почетен гражданин на Созопол”. Честта му е оказана за изключителни заслуги за популяризирането на Созопол като туристическа дестинация в световен мащаб. Кметът Панайот Рейзи заяви, че благодарение на работата му през тази година Созопол е обявен за втора туристическа дестинация в света.

„Това за мен е много голям успех за Созопол и се дължи изцяло на фондация "Созопол". Благодаря от сърце на Киро, който е направил много неща за нашия град. Всички почетни граждани, обявени досега, продължават да помагат за развитието на Созопол”, каза градоначалникът.

Концертът продължи с поздравителни адреси от президента Росен Плевнелиев, Министерството на туризма, областния управител Вълчо Чолаков, кметове на общини и редица институции. Гости бяха Живко Табаков от Министерството на туризма, представители на партии, кметът на Приморско д-р Германов, главният секретар на МВР Георги Костов, шефът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов и редица други обществени личности.

Днес празниците продължават с конкурс „Мис Созопол 2015”, който стартира в 20:00 часа на Амфитеатър „Аполония”. ДВа часа по-късно започва концерт на Орлин Горанов отново там. Празниците ще завършат в неделя, когато от 21:00 часа ще има демонстративен Снукър мач на Амфитеатър „Аполония” между световните шампиони Стюарт Бингам и Шон Мърфи. По думите на кмета Панайот Рейзи за първи път снукърът ще е на открито. Входът за мача е свободен. Всички събития са организирани от Община Созопол.

Автор: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови