Животновъд: „Винекс Славянци“ ми отряза водата, поя 30 крави с бидони

Абсурд по сунгурларски се разиграва от две седмици в село Черница*.

Директорът на „Винекс Славянци“ Жеко Жеков е разпоредил да се отреже тръбата, по която се снабдява с питейна вода краварникът на Андриян Ангелов. Това се оплака пред burgasdream.com самият животновъд.

„Винекс Славянци“ и Андриян Ангелов са в един парцел, а ВиК са в правомощията си до водомерната шахта. Имат отделни партиди към ВиК.

Ето какво разказа Андриян Ангелов пред burgasdream.com:

Имам в село Черница кравеферма 30 дойни крави, порода черно-шарено говедо, млечна квота 1 категория. Жеко Жеков ми спря водата без предупреждение, просто, защото така иска.

Сега носим с бидоните вода. Отглеждам 30 крави с бидони. Изпратили ми бяха комисия на РИОКОЗ да ме проверят. Видяха, че всичко е изрядно. Инспекторката написа, че животните се поят с бидони поради това, че „Винекс Славанци“ е отрязал водата.

Изкарал съм партид за водата преди 6 години. В шахтата има една етернитова тръба, която не се използва. Решиха да не къртят асфалта, сложиха тръба моята вътре. Сега обаче са я отрязали на две места..

В момента сме в процес на разделяне на парцела. Животните ми минават по пътека от 2 метри. Това е защото Жеков е оградил парцела, а тази пътека е право на преминаване. Той още не го е купил, но го е обградил. Имотът още не е негов.

Четири крави са ми паднали в дерето, защото е стръмно. Той е „агата“, каквото каже той, това става в Сунгурларе. Питам полицаите, а те - ние не можем срещу Жеков да кажем нищо.

*Всички засегнати страни имат право на отговор по темата

 

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови