Над 1.5 млн.лв. са задълженията на община Сунгурларе

Община Сунгурларе ще влезе в Новата година със стари задължения.

Това съобщи Васил Панделиев, кмет на общината, цитиран от Фокус. Той обясни, че дълговете към банки са около 700 000 лева, а към външни фирми - 850 000 лева.

Тези задължения ще се покрият с намаляване числения състав на администрацията и чрез икономии.

„Ще правим икономии там, където можем, и търсене на повече приходи, за да можем с проекти да изпълняваме набелязаните цели, за да не харчим собствени пари. По този начин ще направим график за изплащане на задълженията в бюджета за 2016 година, както е по закон”, обясни Панделиев. Той допълни, че приоритетният проект за следващата година е изграждане на пречиствателна станция на Сунгурларе, както и строеж на спортна зала и за обществени изяви в село Съединение. „Това са основните проекти, но може да спечелим и някой друг по отношение на горите. Това са нашите цели”, допълни Панделиев.

Към момента общинската администрация довършва проект на предишното ръководство за изграждане на водопроводната мрежа в село Съединение. На 21 декември обектът ще се посети от приемателната комисия. „Подготвяме обекти, които ние мислим, че трябва да кандидатстваме и чакаме да отворят програмите. Стари за довършване няма”, каза Панделиев.

За равносметка за месец и половина след местните избори кметът посочи назначаването на кметските наместници, избор на председател на Общински съвет - Сунгурларе, както и на правилник на работата на институцията, структура на общинската администрация.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови