Задържаха измамник, продал «златна» пендара на баба за 3 хил.лв. /обновена/

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Сунгурларе е задържан криминално проявения Х.К., 25-годишен от с. Лозарево, община Сунгурларе.

Измамникт въвел в заблуждение 82-годишна жена от с. Прилеп, давайки й монета от жълт метал, за която твърдял, че е златен пендар. Жената с идеята да закупи „пендара“, периодично давала на Х.К. различни парични суми, чийто общ размер възлязъл на 2 380 лева. 

В началото на тази година споделила за „сделката“ на внука си, който алармирал полицейските служители за извършената измама. Х.К. направил пълни самопризназнания и описал подробно механизма за извършване на престъплението, заявявайки, че монетата, която предоставил на възрастната жена е месингова. 

Х.К. възстановил сумата от 2 380 лева и парите са върнати на 82-годишната жена. Работата по документирането на случая продължава от служители на Районно управление – Сунгурларе.

***

Възрастната жена се оказа баба на Пламен Делев, един блогороден млад мъж, който се грижи да хора в беда, макар че сам е освидетелстван от ТЕЛК със 75% инвалидност, заради нарушено зрение.

Ето какво съобщи Пламен Делев:

Поредният безобразен случай!

Поредният момент в който се възползват от човешката доброта!!!

Пазете се и споделяйте за да предпазите вашите близки!

Група роми от село Лозарево,община Сунгурларе в продължение на над 2 години са въвеждали в заблуждение моята баба и чрез хитри способи са измъкнали сумата от 3300 лева като дори са и оставили в "ЗАЛОГ" монета с жълт цвят,казвайки и че е злато.. 

Естествено възрастната жена със своя морал и добрина е мислила че давайки заем ще получи парите обратно...

Аз съм подел нещата по ЗАКОНЕН РЕД като сме подали жалба е РУ на полицията град Сунгурларе и няма да се спра докато лицата не получат заслуженото!

Чрез мое частно разследване установих че това е един от многото случаи!

Апелирам към органите на МВР, другите пострадали и обществото да предприемем съвместни действия и лицата да бъдат спрени!

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови