Дядо Жечо от с. Подвис отпразнува 100-годишен юбилей

Община Сунгурларе днес има истински повод да празнува, защото на днешния ден един много специален жител на общината отпразнува своя 100-годишен юбилей. Това е дядо Жечо от с. Подвис. 

Рожденикът беше събрал своето семейство, приятели и близки, за да почерпи за здраве. 

Дядо Жечо е кореняк от с. Подвис. Роден е на днешния ден /10 октомври/ през далечната 1923 г. От шест години е вдовец. В момента за него се грижи дъщеря му, която е най-малкото от трите му деца. 

Двамата му синове са починали. Най-големият, още на 7-годишна възраст. Другият му син умира едва навършил 35 години. Животът на дядо Жечо не преминава леко, но пък за сметка на това е изпълнен с много смисъл и съдържание. Успял е да създаде дом, семейство, да отгледа деца, да се радва на внуци и правнуци, да има добри и верни приятели. Трудолюбив и добър, така го описват хората от селото. 

Днес, на 100-годишнината му присъстваха най-близките на сърцето му. Това са неговата дъщера и двамата му внука. Правнуците са студенти в София и дядо Жечо много се гордее с тях. 

Братът на рожденика, който е на 89 г. беше плътно до дълголетника, както разбира се и неговата съпруга. Семейството е прекарало целия си живот в с. Подвис, община Сунгурларе. 

Дядо Жечо милее за този край, и го обича искрено. Само красиви думи и невероятни разкази от преживени истории споделя рожденикът. Казва, че въпреки преклонната си възраст се чувства много добре. Здрав е и нищо не го боли. Очите му искрят и са пълни с живот и надежда. Радва се на всеки ден. Днес е особено щастлив, защото най-близките на сърцето му хора споделиха този специален празничен ден. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови