Паднали дървета върху релсите са блокирали три влака край Сунгурларе

Усложнена е обстановката и в област Бургас. Заради паднали дървета върху релсите в района на гара "Завет" край Сунгурларе има блокирани три влака.

Единият пътнически влак пътува от Бургас към Варна, а другите два бързи влака се движат в посока Пловдив - Варна и София - Варна. В тях има общо 150 пътници.

От кметството в с. Завет заявиха за БНТ, че е скъсана контактната мрежа, а екипи работят по отстраняване на аварията.

Трудно проходими са пътища в община Сунгурларе заради снеговалеж. От общината увериха, че са изпратили машини да изчистят пътищата в района на селата Прилеп, Завет и Съединение.

Усложнена е обстановката с електрозахранването вследствие на силния вятър и паднали дървета в цялата област Бургас. Общо 20 села от четири общини са без ток. Без електрозахранване са селата в планинските райони около Карнобат, Айтос, Сунгурларе и Руен, както и странджанските села около Граматиково и Визица.

От електроразпределителното дружество заявиха, че са разположили допълнителен брой екипи, заради множеството сигнали за скъсани линии от паднали дървета по въздушните електропроводи. На някои от местата авариите са тежки и няма яснота кога ще бъдат отстранени.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови