Прокуратурата: Няма нарушения при строежа на пътя за Бродилово

Община Царево излезе с Позиция относно разпространявани неверни твърдения за извършено длъжностно престъпление при ремонта на пътя за с. Бродилово:

Относно сигнал от Радко Денев е извършено разследване от Специализирана прокуратура, което приключи с Постановление за прекратяване на наказателното производство поради липса на извършено престъпление. 

В хода на разследването, при което са разпитани 21 лица, извършена е експертиза и са направени огледи, е установено следното: 

След извършване на ремонт на пътя за с. Бродилово е подаден сигнал от Радко Денев, в който се твърди за редица нарушения при изпълнението на строително-ремонтните работи: високи цени на актуване на извършените дейности; липса на фрезоване; липса на качествено полагане на битумна основа; по-ниска температура на асфалта от заложените норми за поставяне; липса на информация за проведена обществена поръчка; липса на оформени банкети и канавки; количеството положен асфалт не отговаря на актуваното. 

Техническата експертиза подробно разглежда и опровергава твърденията на Радко Денев с обосновани аргументи. От назначената, изготвена и приложена съдебно техническа експертиза се установява, че ремонтът (видът, обхватът, техническите изисквания, норми и правила, както и изискванията към организацията и технологията на изпълнение на ремонта) е организиран и осъществен в изпълнение на разпоредбите на приложимата Наредба за поддържане и текущ ремонт на пътища и всички други относими правила. 

Комисията по Закона за обществените поръчки е действала според нормативната уредба и  няма вмешателство и въздействие върху работата й. 

Пътят се е нуждаел спешно от ремонт и е спазена процедурата за неговото финансиране. Не се установява не полагане на грижи от кмета на община Царево и не е настъпил престъпен резултат. Напротив – предприет е спешен ремонт и са спазени всички процедурни правила. 

В резултат на гореизложеното, производството е прекратено. 

В името на истината, след приключването на политическата кампания за парламентарни избори, ще отговаряме на всички неверни твърдения, а за тях ще бъде понесена и съответната отговорност.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови