Наслука: Купища лефер в лодките на рибарите от Царево 

Рибарите от град Царево завършиха успешен риболовен излет, като се върнаха с лодките си препълнени със сочен и вкусен лефер, съобщи chernomorskastrandzha.netlify.app. 

Този излет бе още едно доказателство за изобилието на морските ресурси в тази област и умението на местните рибари.

Местните рибари трябва да бъдат горди от тяхната професия, която не само предоставя храна за местната общност, но и поддържа традиции, предавани от поколение на поколение. Този път те отново успяха да съберат голям улов от лефер, който е популярна рибна деликатеса в ресторантите на близкия бряг. Техният опит и знание за морето и риболовните практики им позволяват да бъдат успешни в тяхната дейност.

Морето край Царево ври от лефер, вижте радостта на рибарите

Всеки улов на лефер не само украсява местния рибен пазар, но и осигурява качествена храна за местните жители. Леферът е известен с нежното си месо и високата си хранителна стойност, което го прави популярен избор в ресторантите.

Този успешен риболовен излет е свидетелство за уменията и усилията на местните рибари в Царево. Те продължават да поддържат традициите на риболова в региона и да предоставят вкусния лефер на местните и посетителите на курорта.

Снимка и видео: Стоян Чайков

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови