Марин Киров получи ключа на Царево и кметската огърлица /снимки, видео/

Георги Лапчев: Дръжте заключена вратата за злото и широко отворена за благоденствието

На невиждана тържествена церемония, която се проведе на открито, на площада на Царево, старият кмет Георги Лапчев предаде символите на града на своя приемник Марин Киров.

Събитието, което включваше и първата сесия на новите общински съветници, бе пред читалище „Георги Кондолов 1914“, с червен килим, в присъствието на много царевци.

„Да си кмет на община Царево не е просто длъжност, а тежък ангажимент, отговорност и призвание. Уважеми кмете, предавам Ви Ключа на Община Царево – символ, който ще трябва да пазите като очите си. Дръжте заключена вратата за злото и широко отворена за благоденствието, за което Вие трябва да се погрижите“, обърна се Георги Лапчев към новоизбрания кмет Марин Киров.

Церемонията започна с клетва на новите общински съветници и новите кметове на населени места. Новият градоначалник Марин Киров благодари за подкрепата и обяви, че промени в администрацията засега не предвижда, като обеща приемственост в работата си.

Общинските съветниците избираха председател на новия местен парламент. Те гласуваха за Таня Янчева, която беше и на предишния.

Освен нея бяха номинирани Ангел Цигуларов и Димитър Йовнов, но те си направиха отводи.

След закриването на сесията, бе отслужена тържествена литургия новият кмет бе посрещнат с хляб и сол в общината, след което бе въведен в кабинета си.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови