Сезон 2016: Хора има, туристи няма

Баничарниците правят страшен оборот

Туристите са повече като брой, но сезонът ще е слаб заради тяхното безпаричие. Това споделиха пред burgasdream.com ресторантьори, търговци и хотелиери от Южното Черноморие. Както казват самите те – мотото на сезон 2016 е „хора има, туристи няма“.

Руснаците са обеднели заради курса на рублата, но българите също са обеднели, смятат заетите в туристическия бранш. По традиция пък по нашето море идват социално слаби британци и германци. 

Баничарниците обаче се скъсват от оборот. Случва се един „турист“ да вземе закуски за 50 лева., за цялото семейство, сподели очевидец на покупката в Созопол. „Купил съм и за закуска, и за вечеря“, уведомил по телефона хората си „туристът“.

Ол инклузивът в Слънчев бряг поцъфтява както никога досега. Туристите с гривнички не си поръчват и една минерална вода от заведение.

Заради масовите проверки на данъчните и съпътстващите ги журналисти изчезнаха и уикенд туристите със скъпите автомобили. Те по традиция хвърлят много пари, но пък са с любовниците си и желаят дискретност.

Хотелиерите са общо взето доволни, въпреки че повечето от пребиваващите по морето руснаци са на гости или на квартира на съгражданите си, които имат апартаменти тук.

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови