Созопол с номинация „Най-добра европейска дестинация за 2017 година”

Созопол е на път да получи поредното високо признание за развитието си в сферата на туризма и за високото качество на предлаганите туристически услуги.

Номинацията е на Организацията European Best Destinations /Най-добрите европейски дестинации/ в сътрудничество с най-големите туристически офиси в Европа и Мрежата EDEN European Destinations of Excellence /Най-добри европейски дестинации/,съобщава сайтът на община Созопол. 

На официална церемония на 13 август 2016 г., събота от 19.30 ч. на амфитеатър Аполония високият приз за Созопол ще бъде връчен  на кмета на община Созопол Панайот Рейзи от Максимилиан Лежьон - Изпълнителен директор на Европейската организация „Най-добрите европейски дестинации”.

На церемонията ще бъде връчена още една награда,с която Организацията European Best Destinations дава висока оценка на Замъкът „Влюбен във вятъра” край с. Равадиново. Престижната награда  е присъдена от Европейската Комисия по туризъм, Брюксел по повод класацията на EBD – ТОП 5 на най-красивите замъци в Европа.

„Влюбен във вятъра” се нареди на четвърто място в ТОП 5 на най-красивите замъци в Европа. Пред него в класацията са само три замъка - в Португалия, Испания и Германия. 

Първоначалния подбор бе извършен от жури, включващо международни експерти в туристическата индустрия. То селектира 16 замъка в Европа, между които и замъкът „Влюбен във вятъра”. Победителите определи онлайн гласуване, в което участие взеха 10,490 туристи от 109 страни по света.

Удостояването със със званието "Европейската добрата дестинация 2017" ще донесе много ползи за популяризирането на Созопол като атрактивна и предпочитана европейска дестинация, а туристическите обекти на територията на града ще получат допълнителна реклама чрез информационните канали на Мрежата EDEN European Destinations of Excellence /Най-добри европейски дестинации/. 

Пример за изключителните ползи от класирането в престижния конкурс дава френският град Бордо, който е носител на наградата за 2015 г.

Руи Морейра, кметът на Бордо казва: "Такова медийно отразяване, което получихме след престижната награда, допринесе изключително много за повишаване на интереса на милионите европейци към града ни и туристическите обекти в околностите. И цялата тази реклама не ни струваше нищо.

Николас Мартин, изпълнителен директор по туризъм Бордо: Годината е изключително от гледна точка на развитието на туризма,като регистрирахме увеличение от 10,7% в международните пристигания в летище Бордо Merignac  и 12.26% в нощувките в хотелите, като приходите растат прогресивно.Туристите от повечето националности се увеличават, особено европейските пътници (британски, испански, немски, швейцарски, белгийски, италиански ...). 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови