С фиксираните цени на чадър и шезлонг ще падне качеството

При концесионните такси не се отчитали разходите за плажовете

„Концесионното възнаграждение се определя от някакъв разчет за приходи от плажа. Нито в ЗУЧК, нито в методиките се отчитат разходите за поддържане на плажовете“, заяви Иво Стефанов е председател на Асоциацията на концесионерите на морски плажове в България.

Това стана на среща на министъра на туризма Николина Ангелкова и  концесионери в Бургас. На форума присъстваха и съветникът на министърката и председател на Комисията по туризам към Общински съвет – Бургас Живко Табаков, областният управител Вълчо Чолаков, представители на МТ.

Ето какво каза още Иво Стефанов:

Затова има случаи, в които се получава отричателен баланс. За да се осигури обществената услуга, трябва приходите да са повече от разходите.

фиксираните пределни цени за чадър ще доведе до сериозни затруднения.

Законът трябва да направи и следваща крачка – да отчете разходите. Има процедури за отдаване на морски плажове за по 200 – 300 хиляди лв. С лимитирането на цените на чадъри и шезлонги, ще падне качеството на услугата.

Министър Ангелкова увери, че с въвеждането на 4 групи плажове ще се изготвят 4 нови методики, където ще бъдат отчетени необходимите разходи.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Текст и снимка Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови