Вижте празния плаж на Слънчев бряг

Макар, че летният сезон е в разгара си с, от няколко дни плажът на Слънчев бряг осъмва празен като през октомврийски ден,

съобщи  bmt.alle.bg. Причината обаче не отлив на туристи или екшъна, който се разигра преди месеци, а дъждовното и мрачно време в курорта през последните дни.

Нетипичната ситуация в "града на греха" сериозно притеснява търговците и концесионерите. Ниски обороти и високи наеми, в такова положение са поставени крупните инвеститори в момента заради отиващия си рано сезон.

Виждали ли сте Слънчев бряг без нито един турист в разгара на ...

Виждали ли сте Слънчев бряг без нито един турист в разгара на ...

"От години плажът не се е опразвал толкова много още през август месец. Наистина този сезон е един от най-слабите в последните години", твърди дългогодишният спасител Иван Тодоров.

Загубата на едни обаче е печалба за други. Заради лошите метеорологични условия, туроператорите се радват на огромен интерес към еднодневните екскурзии, а моловете в Бургас се пръскат по шевовете от шопинг маниаци.

Очаква се сезонът окончателно да приключи до средата на септември месец, а дотогава курорта ще се радва на своите млади туристи, дошли за алкохолен туризъм и забавления.

Снимка bmt.alle.bg

Добавете коментар


Защитен код
Обнови