Сезон 2017: Цялата леглова база е договорена

„Взехме назаем“ туристи от Турция, Тунис и Египет

Цялата леглова база за 2017 г. е договорена, съобщи днес на пресконференция Иван Иванов – председател на Бургаската регионална туристическа камара. 

Това означава, че няма чуждестранен туроператор да е намалил броя на леглата, а според водещи български туроператори се търсят още, допълни той.

„Взехме назаем туристи от Турция, Тунис и Егепит. Конюнктурата доведе до ръст на туристите това лято, туроператорите се пренасочиха към най-близките дестинации“, заяви Иван Кирязов, който работи с пазар Източна Европа. Според него туристите от Беларус трудно се решават на море в България, тъй като при 120 евро средна заплата, трябва да платят 60 евро за виза. В същото време в Узбекистан визите се издават от визов център, на който се плащат още 20 евро и така цената става общо 80 евро.

„Успешният сезон се дължи на конюнктурата, но летния туризъм в България година след година израства. Продуктът става с все по-добро качество, разпознаваеми сме на пазара“, коментира Богдан Христов, изпълнителен директор на ТУИ-България.

Текст и снимка burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови