Приказно място, където влюбени от пет континента се вричат във вечна вярност

Дворецът в Балчик се превръща в истински хит за сватби. Най- много там се женят румънци, а най- пищните сватбени церемонии правят руснаците.

Към красивата лятна резиденция на румънската кралица Мария напират много азиатци. В края на май 2017 година Двореца край Балчик ще посрещне гости от Малайзия и Сингапур, които идват на сватба. Младоженците живеят в Канада и ще пристигнат оттам, а техните родители, близки и приятели идват от Азия.

От Културен център „Двореца” отчетоха през тази година по-голям брой желаещи да сключат брак в красивия архитектурно-парков комплекс. През 2016 година в „Двореца” са си казали „да“ 72 двойки. Венчавките през миналата година са били 68, а през 2014 – 58,като две двойки американци също са избрали приказното място , за да се врекат във вечна вярност. До момента заявките са близо 50, като желаещите да сключат брак са от петте континента.

Сватбеният туризъм в бившата лятна резиденция на румънската кралица разширява географските си граници, отчитат от комплекса. През миналата година е имало сватби с младоженци и гости от Китай и Корея, а за 2017 г. са резервирани две бракосъчетания отново от Китай, като има запитване и от африканска държава.

В „Двореца” традиционно се женят румънци, увеличени са заявките за сватби от Русия. Французи, белгийци и италианци също са предпочели комплекса, за да си кажат „да”. Тържествата се провеждат обикновено в старата римска баня. Една от най-любопитните сватби е била на българин и московчанка. Темата на празненството била „Алиса в страната на чудесата”, а всички гости са били облечени като герои от прочутия роман.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови