Турция ни взе туристите това лято

През миналото лято в Турция седмично са кацали 104 чартърни самолети с руски туристи, докато тази година са по 470. Това съобщи за burgasdream.com Иван Иванов, председател на Бургаската регионална туристическа камара.

„Постигнатата договореност между президентите на Руската федерация и Република Турция откри възможността за възстановяване на чартърните полети от Москва, Санкт Петербург и други градове до Анталия, Кушадасъ и други туристически дестинации на Турция. През 2016 г. Турция е била посетена от 2.8 млн. руски граждани. Очаква се тази година да бъдат между 4.5 и 5 млн.“, коментира Иванов.

Големите намаления, които предлагаха турските хотелиери бяха между 40 и 50% от цената на туристическия пакет и те се поемат от държавния бюджет. 

Отпускат се субсидии от държавата за подпомагане на туристическите фирми и авиокомпании. Полетите от Русия са освободени от летищни такси, допълни Иванов.

В същото време до момента на летище Бургас не е посрещнат нито един руски турист. Руснаците, които са дошли са собственици на апартаменти по морето.

Текст Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови