В Бургас ще има офис на Туристическия инспекторат

Предстои да се създаде звено за контрол или туристически инспекторат към Министерството на туризма. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от своя пресцентър.

Тя участва в работна среща с представители на контролните институции, местната власт и бизнеса за подготовката на зимния сезон.

Новото звено ще има специфичните контролни правомощия, които до момента се осъществяват от Комисията за защита на потребителите (КЗП). Ангелкова обясни, че съвместните проверки с КЗП ще продължат. Всичко, свързано с потребителските права, ще остане в обхвата на КЗП според Закона за защита на потребителите. 

Инспекторът да има шест регионални структури - в Боровец, Банско, Пампорово, Варна, Добрич и Бургас, каза министърът.

В началото на зимния сезон съвместно с КЗП ще се инспектират ски пистите - спазването на категоризацията им и дали имат нужните информационни знаци, поясни министърът. Преди всичко трябва да се гарантира високото качество на туристическата услуга и на първо място сигурността на туристите, подчерта тя.

Ангелкова отново изтъкна, че миналата зима страната ни епостигнала 19,6% ръст на чуждестранните посещения. Тогава над 1,4 млн. чужди туристи са пребивавали в страната.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови