Всички 5-звездни хотели са на 90% резервирани за Лято 2018

Подготовката за Лято 2018 година е започнала още през юни 2017 година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“. Тя поясни, че към момента всички 5-звездни хотели почти са на 90% резервирани.

Вече имало заявки за полетите за 2018 г., които са с около 15% повече от 2017 г. Най-много туристи лятото имало от Германия.

„Целта е да станем целогодишна туристическа дестинация. Създадени са различни видове дестинации – осемте културно-исторически дестинации, които в момента се надграждат с вино и гурме, 12-те маршрута, които са начертани, стартира разработването на балнео и СПА маршрути“, каза още Ангелкова.

Министър допълни още, че предстоят и вторите промени в закона за туризма. Първите са свързани с това да се транспонира директивата за европейските туристически пътувания и намаляване на административната тежест. Очаква се да отпадната повече от 19 документа, които се изискват по различните режими.

Направен е пълен преглед на системата. Има повече от 3310 туроператори и турагенти. Започната е процедура по заличаването на 118 туроператори, които нямат представена валидна застраховка.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови