С деца на море: Наръчник за оцеляване

Да тръгнеш с малки деца на море понякога може да е истинско предизвикателство.

DarikNews.bg подготви няколко съвета за организацията, багажа и всичко, касаещо това приключение. 

Предполагаме, че почивката е запланувана отдавна, а мястото – уточнено и резервирано. Често това са “проверени“ лично или от приятели места, без излишни рискове, като силна музика в близост, хотел, ангажиран от шумни млади компании, каравана или бунгало, над които няма сянка, твърде отдалечено от плажа място. 

В избора на място за отдих с наследниците е добре да предвидите и храната – дали ще е all inclusive, дали ще има включени закуска, обяд и вечеря в определени часове, или ще я приготвяте сами, не пропускайте да помислите върху тази немалка подробност. 

През седмицата, в която ще пътувате, вероятно ще ви хрумват редица идеи за това какво Ви е нужно, за да ви е по-удобно на мястото, на което ще почивате – било то палатки, чаршафи, посуда, повече дрехи, обувки за морски таралежи, количка и т.н. Запишете си всичко това на списък и го дръжте на видно място, за да могат да го попълват и останалите. 

Направете си списък и с нещата, нужни ви от аптеката – слънцезащитен крем, препарат против насекоми, лекарствени средства за помощ при стомашно-чревни неразположения и всичко, което принципно носите на път. В багажа си не забравяйте допълнителна хавлия за децата, занимателни предмети за плажа и водата, достатъчно дрехи, ако не искате да перете, шиете или купувате. 

Някои родители избягват да пътуват веднага след имунизация. А директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев съветва бебета под 13-месечна възраст, които не са имунизирани за морбили, да не се водят на курорти в съседни държави. Имайте го предвид, когато планувате почивката. Погледнете прогнозата за времето на мястото, на което отивате и подгответе дрехи за съответния климат. 

Както мъдрите баби съветват, не тръгвайте “лятно време без абичка, зимно време без торбичка“. Ако на децата им прилошава в превозно средство, подгответе ги със съответния медикамент преди да тръгнете. Повечето родители вероятно имат изпитан арсенал от цярове.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови