КЗП погва с проверки заведенията по морето

Димитър Маргаритов призова гражданите да подават сигнали

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва активни проверки в туристическите и търговските обекти в морските курорти от началото на следващия месец.

"Тази година сезонът ще бъде много труден и всички трябва да го разберат, най-вече тези, които предлагат услуга. Много е важно, когато има установени проблеми, да се приведат в съответствие с изискванията на закона", коментира председателят на Комисията Димитър Маргаритов в "България сутрин".

По думите му хотелиерите и ресторантьорите трябва да имат предвид това, че основната им задача е, когато някой отиде при тях, да ги посети отново и по-късно.

"Приканвам сънародниците ни да бъдат по-активни и когато има проблем, да реагират. Защото, ако не го направят, той си остава за тях, а търговецът си мисли, че може да му мине номерът", заяви Маргаритов пред Bulgaria ON AIR.

Според него има тенденция за спад на нарушенията и подобряване на услугите, но е важно да продължим да я запазваме.

И товя лято инспекторите ще следят за категоризацията на заведенията, както и дали информацията, която предоставят в менютата за цените и грамажите на продуктите, е вярна.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на КЗП коментира и темата за бързите кредити.

"Законодателството може би има някакви проблеми, но е такова каквото е. Установихме обаче, че координацията на институциите може да подобри средата", обясни той.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови