Очакваме над 170 000 английски туристи по морето 

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща в Мадрид с Иън Доутфайър, директор "Бизнес развитие", и с Джанис Матър, директор "Летища и туристически организации" на Jet2.com&Jet2Holidays.

Великобритания е изключително важен пазар за българския входящ туризъм, по данни на Националния статистически институт от януари до ноември 2019 г. близо 452 хил. туристи от Обединеното кралство са посетили страната ни, като броят им се е увеличил с 20,3 на сто спрямо същите месеци на 2018 г., заяви министър Ангелкова пред събеседниците си.

От своя страна те потвърдиха категорично, че България е все по-привлекателна за британските туристи не само с популярните летни и зимни ваканции, но и с разнообразни оферти за културно-исторически, балнео- и СПА туризъм. 

През тази година Jet2.com&Jet2Holidays планира увеличаване на британските туристи към България, като към момента се очертава те да са над 172 000 спрямо 108 000 през миналата година. Предлагат се оферти за Черноморието. 

Полетите започват от месец май и са с прогноза да продължат до средата на октомври. България става все по-предпочитан маршрут и туристите ни отсядат в страната ви между 7 и 14 дни, стана ясно от думите на представителите на британския туроператор.

Jet2.com&Jet2Holidays започнаха полети от Обединеното кралство до България през летния сезон на 2019 година. Те оперират от 9 британски летища до летище Бургас, изпълнявайки 15 полета седмично между 6 май и 28 септември. 

Предлагат избор от над 50 хотела в България. Данните на компанията показват, че 50 процента от туристите отсядат в 4-звездни хотели.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови