Нощувки, колкото цената на хотдог по Южното Черноморие

Сметката се трупа от ресторанти и атракциони

Квартира на морето може да се намери и за 5 лева, колкото е и цената на един хотдог на плажа, съобщава "Телеграф", имайки предвид курорти на Южното Черноморие. Хазяи и собственици на кръчми в Несебър, например, твърдят, че са тотално отчаяни от липсата на туристи.

Затова непретенциозните гости могат да се уредят с нощувка срещу петачка. Викачите пред кръчмите пък молят хората да вечерят при тях с думите: "моля ви спасете ни от фалит".

Плажовете обаче вече не са празни, а заведенията край морето бачкат на пълни обороти. Някои от хотелите също се радват на доста клиенти. Сметката на плажа за четиричленно семейство надвишава 50 лева, ако то ползва чадър два шезлонга, хапва и пийва. Заведение на Южния плаж в Несебър таксува клиентите 12 лева за шезлонг и чадър, но иска и консумация от 25 лева. Разбира се за няколко лева по-малко се прави компромис.

В плажния бар се предлага само пиене, като бирата е по 4.50 лева колкото и фрапето. Малката мента също е на тази цена, а за коктейл трябва да дадем двойно. Едно кафе е 3 лв, а лимонадата върви по 6 лв. За разлика от празните кръчми, плажните капанчета се радват на клиенти. Принцесите там вървят по 4 лв., пържените картофки са 3 лв. Ход догът е 5 лева, цацата също. Така един плаж на семейство с две деца, които трудно могат да минат без почерпка излиза солено. За разлика от квартирата, която може да им струва 10 пъти по-евтино.

Аткракционите също са скъпи. Разходка по вълните с надуваем банан е 20 лева, като кефът трае не повече от 6 минути. Посещение на лунапарк излиза колкото един обяд. Само една врътка на виенското колело е 5 лв, а атракциите са много. Всяка от тях трае по няколко минути, а за да са доволни децата харчим от семейния бюджет поне 30 лева.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови