Първите туристи пристигнаха в Слънчев бряг

Първите чуждестранни туристи пристигнаха по Южното Черноморие. С два чартърни полета от Тел Авив 214 израелски граждани бяха официално посрещнати с воден салют на летището в Бургас снощи.

Те са настанени в няколко хотела в  Слънчев бряг.

В страната ни израелските туристи пристигнаха с отрицателен PCR тест и сертификат за ваксинация.

Туроператори от Израел започнаха записвания след заповедта на здравния министър за отваряне на казината при капацитет от 50%.

„Не искам да давам прогнози. Надявам се всичко да се успокои в Израел и да тръгнат нещата по начин, по който работим, когато няма корона и когато няма ракети в Израел“, каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов пред БНТ.

Пристигналите туристи приемат кратката си ваканция в Слънчев бряг като бягство от нарастващото напрежение в Израел.

„Докато чакахме на летището в Тел Авив, продължаваха да ни обстрелват. Наложи се да се скрием в бомбообежище, за да сме в безопасност.

На всеки 10-15 мин. се чуват поне по 15 бомби. Дори и повече. Наистина е страшно!“, споделиха туристи за обстановката в Израел, където сблъсъците по ивицата Газа продължават.

Планирано е първоначално да има по четири полета седмично от Израел за Бургас, а до средата на юни да станат по 10 . От началото на май бургаското летище е приело 156 полета, а до края на месеца се очакват още 67.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови