Инфлуенсъри ще рекламират България за летния сезон

Министърът на туризма Христо Проданов не очаква проблеми с летния сезон. Това стана ясно от участието му в блиц контрол в ресорната парламентарна комисия.

Министерството ще анализира как страната ни стои пред света. С наличните рекламни материали страната ще се рекламира през летния сезон. Опозицията настоя за ясен план. 

18 милиона лева сега ще бъдат гласувани с бюджета за реклама. България ще използва тв реклама, инфлуенсъри, медии и др. От БСП настояха да се опишат всички пешеходни маршрути. Държавата трябва да се грижи за туризма и да е добър стопанин, категоричен бе Христо Проданов.

Няма регулация на дивото къмпингуване. У нас има 9 регистрирани къмпинга. Ние сме бяло петно в картата на Европа по отношение на този вид туризъм, изтъкна министърът на туризма.

2-3 пъти повече са нощувките през този зимен сезон в сравнение с предходната година, стана ясно още от думите на министър Проданов. Подготвят се споразумения за зелени коридори за чужди туристи.

Министерството на туризма не иска да се дава дума на антиваксъри в медиите. Това е личното мнение на министъра. За целта се планирала среща с медиите, на която бизнесът да обясни на журналистите да не канят в студиата антиваксъри. Ниското ниво на ваксинации пречило на имиджа на страната ни.

Огромен е недостигът на кадри в туризма, според ресорния министър. Той се опасява, че това лято може да има обекти, които да не отворят не заради коронавируса, а заради липса на кадри. 

Надявам се зеленият сертификат да отпадне, сподели министър Проданов и допълни: "Надявам се, че това са последните издихания на ковид."

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови