България сред първите шест по туризъм в света

България отчита 27% ръст на чуждестранните туристи, посетили страната ни през първото тримесечие на годината, спрямо януари-март 2019 г. и по този показател се нарежда на 6-то място в света.

По ръст на приходите от чуждестранни туристи отбелязваме ръст от 21%, с което заемаме 10-то място, съобщи Нова Нюз.

Проф. Румен Драганов от Института за анализи и оценки на туризма сподели, че ръстът е действителен. "Интересът към България се увеличава. Има много чужденци, особено в София. Ние сме на първо място като дестинация, която си струва парите. Слънчев бряг и Мармарис са най-изгодните курорти. Цените са най-изгодни, като например вечеря с три ястия е 74 лева", разкри той.

Според него има над 1,5 млн. пътувания на българи в България през месец май. "800 хил. чужденци са дошли у нас. Имаме кулинарен и културен туризъм. Туристите са изключително доволни, харесват зеленината и спокойните места, гостоприемните хора. Разбират се на всякакъв език. Вече се уговарят летателните програми за 2025 г.

Ръстът спрямо 2019 г., когато сме имали 12,5 млн. чужденци и 24 млн. пътувания в страната, ще бъде 5%", прогнозира Драганов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови