20 януари е срокът за кандидатстване за Син флаг 

До 20 януари 2024 г. може да се кандидатства за най-желаното отличие в туризма – „Син флаг" за предстоящия летен сезон, съобщиха от Българско движение „Син флаг", което през настоящата година отбелязва своята 30-а годишнина.

През 2023 г. в страната имаше рекорден брой Сини флагове и Зелени ключове, които издигат реномето на родния туристически продукт. Общо 21 български плажа и едно яхтено пристанище се наредиха сред най-добрите 5 038 световни туристически обекти, носители на високото отличие. 11 места за настаняване у нас са вече сред най-устойчиво управляваните 4 800 хотела от 60 държави със „Зелен ключ", пише БТА. 

„Син флаг" е утвърден световен стандарт, който гарантира отлични условия и услуги с грижа, както за хората, така и за заобикалящата среда. Получаването на това отличие прави съответната дестинация предпочитано място за отдих.

Кандидатите за „Син флаг" първо ще бъдат оценявани от национално жури, а след това – от международно, което заседава ежегодно в Копенхаген, Дания, като отличените ще бъдат оповестени в края на април.

Лятото на 2023 година беше изключително напрегнато и белязано с тенденциозни атаки към българския туризъм и фалшиви новини, касаещи условията по българското Черноморие, посочиха още Движението.

От там уточняват, че екипът стриктно е следил работата на всички концесионери по прилагане на изискванията на стандарта „Син флаг". Резултатите от мониторинга показват, че навсякъде водата е била чиста, плажовете – добре поддържани, с наличие на спасително оборудване, услуги по водно спасяване, прекрасно медицинско обслужване.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови