Ето кога откриват сезона в Бургас и Варна

Във Варна туристическият сезон ще бъде открит официално в Европейската нощ на музеите - 18 май. Концертът “И лятото дойде” започва в 19 часа на входа на Морската градина при вход свободен.

Шоуто ще бъде подсилено с лазерно шоу и специални ефекти, съобщиха от Общината. Преди концерта, от 17 ч ще има тематична безплатна туристическа обиколка с професионален гид, посветена на старите варненски хотели. Желаещите ще чуят интересни детайли за гранд-хотелите “Ню Йорк”, “Мусала”, “Лондон”, “Париж”, чиито здания днес са архитектурни паметници. Турът ще продължи през пристанището, морските бани и ще приключи до ресторант “Морско казино”.

Летният туристически сезон в Бургас ще бъде открит на 1 юли, когато всички посрещат Джулая.

Спасители на ивицата ще има месец по-рано - още от 1 юни. Първоначално, морските стражи ще бъдат двама - една обходна двойка, която ще бди за сигурността на първите плажуващи. До края на месеца, ще заработят всички постове на ивиците в залива.

Все още не е уточнено работното време на спасителите. До дни ще стане ясно дали то ще е от 8 ч до 18 ч, или от 9 ч до 18.30 ч. На Северния плаж в Бургас и това лято ще има общо 11 поста, както и много атракции - джетове, плажен тенис, плажен волейбол и куп магазини за сувенири.

Очаква се силен сезон и много гости от страната и чужбина. На летището нон-стоп вече кацат самолети от Полша, Великобритания, Германия и много други държави, от 1 юни трафикът се засилва.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови