До 360 лв. е нощувката на човек All Inclusive на морето

Евтини ваканции предлагат отворилите рано заради Великден сезонни хотели на Златни пясъци. До средата на юни ол инклузив нощувки се предлагат масово между 50 и 70 лв.

В най-елитните хотели с модерни СПА-центрове на брега на морето ултра и ол инклузив изхранване цените достигат до 180-195 лв. Повечето хотели дават за този период и промоция от 1 безплатна нощувка при резервирани 6.

От средата на юни, когато ще отворят и хотелите във вътрешността на курорта, цените скачат от 75 до 260 лв., а след това до 20-24 август най-евтините оферти започват от 110 лв. и достигат до 360 лв. за нощувка. Най-скъпо е на първа линия, но там в пакета влизат 2 шезлонга и чадър на плажа, за които иначе туристите от други обекти броят по 30 лв. на ден. Независимо от категорията на хотела, на Златни пясъци престоят с кола навсякъде е платен, предупреждава "Труд".

Паркирането е между 15 и 20 лв. на ден, а в голям неохраняем паркинг към апартхотели на първа линия е 25 лв., но и с опция за час от 3 лв.

Изгодни цени предлагат отворилите хотели в най-големия курорт по морето - Слънчев бряг. През юни има нощувки за 79 лева, като в тази цена влиза и ползването на басейн и на паркинг.

222 лева е нощувка за двама в четиризвезден хотел плюс аквапарк и ол инклузив. 238 лева струва студиото, толкова е и стая за двама със страничен изглед море. Апартамент с изглед море е вече 298 лева.

В Бургас нощувката в тризвездните хотели в момента е 74-96 лева. Срещу 58 лева за нощ може да се преспи в стая за гости.

След основно почистване градските плажове във Варна ще бъдат открити на 24 май. От празничния ден по ивиците ще започнат да дежурят първите спасители и плажни медици. Това лято чадърът и шезлонгът ще се продават за 6 лв., след като през последните 10 г. цената им бе закована на 5 лв. Повишение се очаква и на останалите ивици по Черноморието, тъй като таксите, които държавата изисква от концесионерите, са се повишили с 25 на сто за последните 2 г.

Без стопани и това лято ще останат част от популярните плажове в региона. За най-посещаваните 10 областната администрация вече обяви обществена поръчка за осигуряване на спасители. Прогнозната ѝ стойност е 270 000 лв., а избраният изпълнител ще трябва да разкрие 10 поста с по най-малко двама спасители, които да работят ежедневно от 8 до 18 ч до 15 септември. Осигурени от държавата гардове ще има на Фичоза, Буните, Камчия, Шкорпиловци, Карадере.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови