С какво България конкурира Турция и Гърция в туризма? III

Началото на туристическия сезон е факт, който по традиция е изключително важен за България. Страната обаче се намира между две свръх популярни туристически дестинации като Турция и Гърция.

България привлича туристи със своите плажове. Факт е обаче, че плажните ивици на Турция и Гърция са доста по-големи от тази на нашата страна. За това и е по-трудно да се привличат по-широки групи от туристи. Все пак има алтернативи за привличането на посетители.

Добре е България да разработи туристически сфери, които в момента са на заден план. Такива са спа туризма, планинския туризъм, обиколките с езда и екотуризма. Това все са алтернативи, които са уникални. На тях трудно могат да дадат отговор и нашите съседи.

Важно е България да преработи предоставянето на своята услуга. Вероятно трябва да се обръща повече внимание на персонала и на образованието в сферата.

България продължава да не обръща достатъчно внимание на културния туризъм. Страната има и проблем с маркетинга. Рекламният ни бюджет продължава да изостава с пъти от този на нашите съседи. Появиха се и призиви за повече внимание към традиционната кулирания и обиколки към известни забележителности.

Очакванията за летния туристически сезон са да има повишение от десет процента през тази година. Черноморието е основен магнит за туристи в нашата държава. Важно е обаче да се разработят останалите сфери. Реално алтернативите са тези, които могат да ни направят конкурентни на нашите съседи.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови