Вижте натоварения трафик по пътищата за празника /снимки/

ПТП-та, аварирали автомобили, изпреварващи се ТИР-ове по магистрала Тракия

Хиляди българи се включихав тържествата по повод 141-вата годишнина от Освобождението. Това се отрази на трафика по пътищата на цялата страна.

Движението е натоварено, а заради ограниченията и ремонтите има риск от задръствания и инциденти.

По автомагистрала Тракия преди обяд бе относително спокойно, увери се екип на meduzata.com.

Временно бе ограничено движението в изпреварващата лента на аутобана, свързващ София с морето, при км 144 в посока Бургас поради ПТП. Трафикът се осъществяваше в активната лента и се регулираше от пътна полиция.

В участъка на магистралата в близост до Сливен пък бе аварирал автомобил, който бе изнесен от Пътна помощ.

По цялото трасе пък се движеха ТИР-ове, чиито шофьори караха бясно като на ралито Париж – Дакар. Изпреварванията между тежкотоварните машини бе честа гледка.

Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища се ограничава от 14.00 до 20.00 ч утре - 4 март, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на почивните дни.

От Агенцията апелират шофьорите да карат разумно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, посочват от пътната агенция.

Винаги тръгвайте на път с достатъчно гориво, храна, вода и търсете актуална информация за обстановката, съветват от полицията.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови