89 млн., а не 60 млн. лв. ще струва ремонтът на отсечката от АМ Тракия 

Гаранционният срок за извършената работа е три години

89 млн. лв. ще струва ремонтът на 52 км от АМ "Тракия" в участъка Чирпан - Стара Загора в посока Бургас. Това заяви регионалният министър Петя Аврамова по време на парламентарния контрол.

"Ремонтните дейности на първите 12 км от 156-и км след пътен възел "Белозем" до 168-и км преди пътен възел "Оризово" е започнал в началото на октомври и е предвидено да приключи в края на месеца или началото на следващия, след което ремонтът да продължи с оставащите 40 км от "Оризово" до Стара Загора", обясни министър Аврамова.

По думите ѝ разликата в обявената стойност на ремонта идва от това, че през 2019 г. прогнозната стойност от 60 млн. лв. е била на база обследване на 40 км от трасето от експерти от Института по пътища и мостове.

Стойността от 89 млн. лв. е вече за ремонт на 52 км от магистралата, тоест с 12 км повече, и е получена на база на реални цени по сключените договори.

Дейностите, които включват монтаж на ограничителни системи, производство и монтаж на пътни знаци, полагане на хоризонтална маркировка, които са включени в общата стойност за завършване на строително-ремонтните дейности, ще бъдат изпълнени от фирми, които имат сключени договори с АПИ по процедура по Закона за обществените процедури.

Ремонтът се изпълнява от дружеството "Автомагистрали", с което АПИ има договор след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки. Гаранционният срок е три години от датата на гаранционния протокол, уточни още Аврамова.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови