Хванаха серийни крадци в Меден рудник

Медни жици на Бургасбус, компютри и хранителни продукти са свили рецидивистите

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление – Бургас са задържани криминално проявените Т.В., 27-годишен и Г.Б., 36-годишен, и двамата от Бургас.

Престъпниците са извършили взломна кражба на множество хранителни продукти от павилион за пакетирани стоки, разположен в ж.к. «Меден Рудник» на 16 март.

На 11 март са свили преносим компютър, два мобилни телефона, цифров декодер и сумата от 230 лв. от хранителен магазин, разположен в ж.к. «Меден Рудник».

Т.В. и Г.Б. са задържани за срок до 24 часа. Констатирано е, че Г.Б. в съучастие с 22-годишния Й.С., 31-годишния А.Б., 26-годишния Н.Т. и 23-годишния И.Д., всички от Бургас са извършители на кражбата на медни ел. проводници, собственост на «Бургасбус» ЕООД, захранващи градския транспорт, осъществена на 7 март чрез срязване от изградената подземна мрежа. След отстраняване на обшивката на кабелите, те са продадени, като отпадъци. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови