Дървен под, но от... бетон показват на „Флора Бургас 2016“ /снимки/

Уникални за страната ни настилки демонстрира за първи път ЛЕО – Бетонови изделия

Дървен под, но от бетонови изделия ще видят за първи път в България посетителите на цветното изложение „Флора Бургас 2016“. Изложението се открива на 29 април т.г. и в него ще участват повече от 60 фирми от страната и чужбина.

За първи път у нас заводът на най-големия производител в Югоизточна България - ЛЕО – Бетонови изделия ще представи шест уникални настилки. Калъпите  са пристигнали от Германия само преди броени дни и производството вече стартира. И шестте изделия са възприети от последните строителни изложения в Германия, а бургаският завод е единственият им производител в България.

Имитацията на дървена настилка е само една от новостите. Няма да я отличите, ако не се вгледате отблизо. Даже се и нарича декинг, подобно на дървесните настилки за външна употреба. На тези, които ще кажат: „Ама не може ли направо да се сложи дърво, вместо да се имитира?“, всеки строител би отговорил доста аргументирано. На първо място – вечността на двата материала е несравнима при външни условия. Цената също. И не на последно – понякога има прозаични причини, за които няма да се досетим веднага. „Имаме клиент, който трябва да ремонтира свое заведение на открито. В момента то е с дървен под, повдигнат над земята. Не е много удачно да го казвам, но оплакването му бе, че под пода влизат мишки и други животни. Освен, че не е приятна гледка, това е в разрез с всички хигиенни изисквания“, обясни Станимир Рунчев, директор на производствената база на ЛЕО – Бетонови изделия. Клиентът е пожелал да ползва декинга, тъй като максимално се доближава до дървесината и създава уют и топлина.

Категорично новите тенденции във външните настилки са изоставянето на всички равни форми и крещящите неестествени цветове. Четири от шестте нови плочи, които ЛЕО показва на Флората, са различни имитации на дялан камък. Те са с вълнообразни краища, грапава, дори нарязана повърхност, цветовете са природни – есенни листа, кафяво, охра. Две от сериите са и с различни размери – идеята е когато се нареждат, след по-голяма плоча да следва по-малка. Целта отново е максимално близо до природата – така, както в природата няма два еднакви камъка.  

Както вече наложените изделия на ЛЕО, новите плочи са подходящи за големи градски пространства, площади, улици, тротоари, хотелски и жилищни комплекси.

На „Флора Бургас“ строителите ще могат да видят и нови модели улеи, както и интересно изделие „палисаде“. С него се изграждат подпорни стени, може да се използва и за направа на външни стълби при денивелиран терен. 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови