Служители от ЮИДП се борят с горските пожари 

Горски служители продължават да се борят с огнените стихии в горските територии на ЮИДП наравно с пожарникари и доброволци. Голям пожар се разрази в обхвата на дейност на ДГС-Свиленград. 

В землището на село Студена от силния вятър пожарът се разрасна и разпространи към село Дервишка могила и село Равна гора. Извършена е евакуация на хора от тези две села. Теренът е силно пресечен, пожарът гори върхово и низово, обхванати са иглолистни и широколистни гори, като големи площи иглолистни гори са изгорели върхово. 

На територията на ДЛС-Тополовград е ограничен пожарът в землището на село Срем, от южна страна и е предотвратена опасността за жителите на селото. 

При село Устрем с верижна машина са направени просеки, които да спрат разпространението на пожара. На терен са и 3 специализирани пожарни автомобила - на Държавни ловно стопанство-Тополовград, Държавно горско стопанство Мъглиж и Стара Загора. Локализиран е пожарът на територията на ДГС-Ивайловград. Над 50 служители на стопанството и колегите им от ДГС-Свиленград, Маджарово и Хасково участват в неговото потушаване. Около 2000 дка е засегнал и огънят на територията на ДГС-Елхово. 

Към момента пожарът е локализиран, но поради високите температури и силния вятър опасността за разпространението му не е отминала. Възобновил се е пожарът в землището на село Вършило, ДГС-Бургас. На място са екипи на РСБЗН и на стопанството. Горските служители по места оказват съдействие на противопожарните служби.