Най-добрите млади готвачи провокират ценителите

Специална вечеря ще поглези сетивата ви

 

Най- изявените млади таланти на България се събират на едно място, за да приготвят уникална Есенна вечеря за ценители и любители на кулинарното изкуство.

Гостите ще бъдат посрещнати в ресторант- винарна „ Ди Вайн“ с коктейл, който спечели първото място на Национален конкурс за 2015 г. Той ще бъде сервиран от Запрянка Захариева, ПГТХТ “ Никола Димов“-Пирдоп,коята е носител на титлата „Най- добър млад барман на България 2015“. Коктейлът  SWEET DEVIL, приготвен от бакарди,зелен пъпеш,тирамису,пешан фрут и ананас ще отвори сетивата ви за последващото меню.

КРУШИ & ПАТЕШКО МАГРЕ е кулинарното произведение на Веско Георгиев, ПГТ „Иван Петрович Павлов“- Русе, който е носител на на четвъртото място за най-добър  млад готвач за 2015 г. Съставките фризе,рукола,айсберг,кандирано воче и дресинг с ананас ще са майсторски приготвени от младата кулинарна надежда.

Крем супа от гулия с черен трюфел и теменужки е ястието, с което ще се представи носителят на третото място за най-добръ млад готвач Десислава Бирова от СОУ „ Васил Левски“- Троян. 

Предизвикателството тепърва предстои и то ще бъде поднесено от представителят на Софийска професионална гимназия по туризъм Стоян Караиванов, който е носител на наградата Млад готвач на Бакхус за 2014 г. Неговият специалитет САШИМИ СЬОМГА И МАХИ МАХИ ще включва букет от салатки и свежи кълнове,рибен бульон с уасаби,мастило от сепия и пълнозърнест хляб от лимец с квас.

Рибното меню за Есенната вечеря ще бъде допълнено от филе от лаврак с хрупкави билкови трохи, върху фригола с жулиени от моркови и лимонов сос, приготвено от Ваня Найденова, представител на ПГТ „ Асен Златаров“- Варна. Тя е носител на наградата Най- млад готвач в Националната състезание в Габрово, както и носител на второ място за Най-добър млад  готвач на България за тази година. Варненската представителка в своеобразното кулинарно състезание ще се представи и със сорбе от дюля с кардамон. 

Истинско предизвикателство за гостите в ресторант- винарна „ Ди и Вайн“ е подготвил възпитаникът на Софийска професионална гимназия по туризъм Симеон Николов. Бъдещата кулинарна звезда е носител на първо място за Най- добър млад готвач от Велинград и второ място за Най- добър млад готвач на България. Той ще поднесе пъдпъдък, пълнен със сушени плодове,бри и испански пушен бекон, полента със сибирски кейл,крем от тиква и сос Мадейра.

Поантата на кулинарното пътешествие е десерта, приготвен от Юлияна Райкова, носител на наградата Най- добър млад сладкар на България 2015. Възпитаничката на Варненската професионална гимназия по туризъм ще приготви Бейлис кейк, който ще бъде поднесен със сладко от бадеми.

Есенната вечеря във варненския ресторант –винарна „Ди Вайн“ се осъществява с любезното съдействие на Българска Асоциация за Кулинарна Култура, ПГТ „Асен Златаров“, Гранд Хотел Димят,Terraros Commerce Ltd., Пекарна Хатори, Harmonica, Lagarde,  Perilis, Жела.

Кулинарното пиршество ще се състои на 28 ноември, събота от 19.00 ч.

Самите домакини от р-т „Ди Вайн“ са започнали своята ресторантска дейност като млади, надеждни представители на учебни заведения по туризъм. За няколкото години успяха не само да наложат своя ресторант, но и да създадат своя специфична кулинарна философия, която реализират чрез тематични вечери,станали традиция в средите на ценителите от цялата страна.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови