“Windy Hills” задоволява изискванията и на най-изтънчените ценители на виното

Шато “Windy Hills” е следващият участник на фестивала, който ще се проведе в експоцентър Флора на 1 и 2 юли с безплатни дегустации на вина, сирена и колбаси. 

“Windy Hills”, собственост на “Тера инвест” ООД - Сливен, е разположено на 12 км западно от Сливен на главен път София – Бургас в непосредствена близост до Сливенски минерални бани. 

Разполага с масив от 420 декара лозови насаждения от висококачествен френски посадъчен материал от сортовете “Мерло”, “Каберне Совиньон”, “Сира” и “Александрийски Мускат”. Избата е проектирана за преработка на 500 тона грозде при затворен технологичен цикъл.

За да отговори на високите изисквания на своите клиенти шато "Ветровитите хълмове" разработва няколко стила вина от сортовете "Каберне совиньон", "Мерло" и "Мавруд".     

Първата серия вина са от сортовете "Каберне совиньон", "Мерло" и "Мавруд". Това са вина на възраст от 3 до 12 месеца. Те са типични представители на "новия стил" във винопроизводството завладял света през последните години. Вината от тази серия се отличават с жив и искрящ рубинено червен цвят, с интензивен аромат в който се откроява аромата на добре узряло грозде с плодови нюанси характерни за сорта и микрорайона. 

Втората серия вина също са от сортовете "Каберне совиньон", "Мерло" и "Мавруд". Тези вина се формират в малки дъбови бъчви "Барик" за период от 6 до 12 месеца, след което доразвиват качествата си в условията на бутилково стареене. Вината се отличават с интензивен червен цвят в който се улавят леки "керемидени" нюанси характерни за старите вина.

Третата серия вина се произвеждат от специално подбрани гроздови зърна, в условията на една прецизно контролирана алкохолна ферментация. Тези вина ще стареят в малки нови дъбови бъчви "Барик" за период от 12 до 36 месеца, след което ще продължат да доразвиват качествата си в условията на бутилково стареене.

Това са вина, с които шато "Ветровитите хълмове" цели да задоволи изискванията и на най-изтънчените ценители на виното.  

Сградата на “Windy Hills” е в центъра на лозовия масив, а от нейната атракционна кула се открива прексрасна гледка към масива и околностите. Комплексът има ресторант със зимна и лятна градина с по 80 места. В специално обособената дегустационна зала с 25 места нашите гости могат да дегустират уникалния вкус на вината.

Четири звездната хотелска част в Шато “Windy Hills” е с 11 уютни двойни стаи за двама, където гостите ни биха могли да прекарат истински релаксиращ уикенд. За постителите се организира разходка с екскурзовод /технолог винар/ из производствените зали, цеха за бутилиране на вината, избата за съхранението им, атракционната кула и други.

Ветровитите хълмове са чудесно място за отглеждане на висококачествени червени сортове грозде. Умерено-континенталният климат със средна годишна температура, около 11°С и вегетационна температура 3700-3800°С предопределят постепенното, умерено зреене на гроздето. Лозята се отглеждат върху хълмисти терени с наклон на склона около 12° при южно и югозападно изложение. 

Отличният терен осигурява максимална огреваемост на лозите, което е предпоставка за синтеза на багрилни и ароматни компоненти. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови