Ваня Джаферович прави плескавици /видео/

Бившият футболист Ваня Джаферович е всепризнат кулинар.

Затова в рубриката ВКУСНО предлагаме на нашите читатели неговите автентични плескавици.

Необходими продукти:

1 кг телешко месо

300 гр. кашкавал

бял пипер

сол

Начин на приготвяне:

Смелете месото и го овкусете със сол и бял пипер.

Важна част от овкусяването на каймата е и подправката вега (съдържа сушени зеленчуци, сол и захар), но ако не намерите подправката, може да използвате алтернативни български подправки.

Добавете настърган кашкавал и оставете да престои 4-5 часа в хладилник, така месото ще поеме всички аромати.

Оформете плескавиците и изпечете на скара. Гарнирайте с изпечени люти чушки, които са мариновани в зехтин, копър, чесън, балсамико, сол и малко захар.

А ето и гарнитурата:

500 гр. сирене

150 гр. айвар (домашен)

2 силидки чесън

2 люти чушки

2 с. л. червен пипер

½ люто чили

80 мл. зехтин

няколко стръкчета див лук

Настържете сиренето, добавете айвера, пипера, чилито и зехтина.

Оставете да престои 30 минути и сервирайте.

 

Бившият капитан на "Берое" Ваня Джаферович е роден на 19 март 1983 г. в Славонски Брод, Югославия. Когато е на 9 години заради войната семейството му е принудено да напусне град Босарски Брод в Босна, където живее, и да се засели в Хърватска. Там Ваня играе футбол в "Инкер" /сега "Интер"/ от Запрешич, "Загреб" и "Локомотива". Между 2002 и 2005 г. е футболист на "Сегеста" /Сисак/. През 2005 г. в "Берое" го привлича треньорът Ханс Кодрич, с който се познават от Хърватска. Освен на отбора от Стара Загора, за който изиграва 58 мача, в България защитникът носи и фланелката на "Локомотив" /София/.

Заради поредица от тежки контузии спира с футбола на 29 години. В момента е специалист по маркетинг и реклама към футболен клуб "Берое". Женен е за софиянката Евгения Ангелова, с която имат 2 деца - дъщеря Лея на 3 години и син Бо на 9 месеца. Семейството живее в Стара Загора.

Ваня Джаферович победи в телевизионното реалити "Сървайвър" през 2014 година, 2015  година завърши втори в "Биг Брадър ол Старс".

Добавете коментар


Защитен код
Обнови