Ценни пчелни продукти на Флора Есен в Бургас

26 септември е  крайният срок за заявления за de minimis, сектор Пчеларство

Пчелари предлагат мед и ценни продукти на цветарското изложение Флора Есев в Бургас, видя burgasdream.com.

Привържениците на здравословния начин на живот и био продуктите ще намерят пчелен прашец, восък, прополис, пчелно млечице и др. В изложението участват магази Кошерът, пчеларски ферми „Апи арт“, „Пчелно злато“, Krastev honey, пчеларят Георги Гочев от Поморие.

Припомняме на пчеларите, че наближава крайният срок на приема на заявления за de minimis, сектор Пчеларство. До понеделник, 26 септември, желаещите могат да подават документи. Общия предвиден бюджет е в размер на 4 379 000 лева. 

Право на кандидатстване имат физически лица, еднолични търговци, юридически лица и кооперации, регистрирани към 29 февруари 2016 г. като земеделски стопани. Друго условие за кандидатите е, че техните животновъдни обекти не бива да бъдат регистрирани по-късно от 29 февруари 2016 г. 

По схемата подпомагане ще получат пчелари, отглеждащи между 20 и 200 пчелни семейства, като за стопаните с над 200 пчелни семейства помощта ще се предоставя единствено за първите 200 пчелни семейства. 

Размерът на подпомагане е на едно пчелно семейство и е в размер на 7 лева.

Общият размер на помощта за един земеделски стопанин, както и за едно и също предприятие, не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро (29 337.45 лв) за период от три бюджетни години (2014 г. - 2016 г.)

Текст и снимка burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови