Начинаещи сладкари показаха майсторлък в Царево /снимки/

Сладки изкушения представиха в „Българо-германския център по професионално обучение“ 

Ухание на сладки изкушения се носеше в Българо-германския център в Царево на 24 ноември т.г., което би съблазнило дори и тези, които спазват коледните пости. Причината за това, бе изпитът по практика на приключилия курс, по част от професия  „Хлебар – сладкар“. 

14-те курсисти научиха, че сладкарството е изкуство, което съчетава умение, талант, усет към красивото, желание да доставиш радост, непрекъснато усъвършенстване и отвореност за всички новости в бранша. 

Любителите на сладкарските изделия  не са само жители от община Царево, представено от с.Синеморец и с.Варвара, а също така и от Враца, София, Варна, Приморско и Созопол. Обединени от любопитството да се потопят в тайните на сладкарството, младите таланти са се включили в курса за периода от 13 октомври до 24 ноември. 

Поканеният гост-преподавател Иванка Василева, специалист с доказан опит за провеждане на обучения по професията, с ентусиазъм и желание предаде своите умения на курсистите. Те  усвоиха много техники и придобиха знания  по технологията на сладкарски и хлебни изделия. Научиха много тънкости на занаята, които съчетани с желание и любов, ще ги направи добри майстори в този бранш. 

За придобиване на сертификат за тези си умения, бъдещите следкари положиха изпит. Всеки изтегли билет и в рамките на определено време подготви своите шедьоври. Пред жури в състав: Иванка Василева, Антоанета Вълкова и Добринка Вълчева, курсистите направиха  презентация  на  изделията си. Всички успешно завършиха  курса и останаха удовлетворени от наученото.

Предстоят още курсове по професионална подготовка в „Българо-германския център“, които ще дадат нови умения и знания на завършилите ги, както и един по-добър старт за реализация на пазара на труда. 

Текст и снимки Марияна Недялкова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови