Топ 5 на най-празничните ястия

Празниците вече "чукат" на вратите ни и съвсем логично е всяка добра домакиня

да обмисля какво ще сложи на трапезата. В навечерието на Коледа и Нова година обаче разнообразието не е кой знае какво по нашите географски ширини. А причината е, че сме свикнали да похапваме някои традиционни ястия и не сме много склонни да експериментираме.

Вижте и кои са най-празничните храни през декември, според класацията на Foodpanda. И не забравяйте, храната може и да не е най-важното нещо на този свят, но пък е от изключително значени както за нашето физическо, така и за нашето душевно състояние.

Топ 5 на декемврийските празнични ястия:

Баница

По стара българска традиция баницата присъства на трапезата ни на всякакви празници. Особено важна е в края на годината, когато в нея слагаме късметчета, с които да орисаме следващите дванадесет месеца. Баницата присъства в менюто на всички празници през декември.

Сарми

Това е типичното зимно ястие. Освен това се водят едно от най-празничните неща за хапване. Има ги и в постен вариант, а за тези, които предпочитат месо, можете да ги приготвите с кайма.

Свинско месо

Каквото и да говорим, повечето българи много обичат месо, особено свинско. Печено прасенце или пържоли с чаша вино са почти по вкуса на всеки.

Тиква

Ето го и най-празничния десерт през декември – печена тиква. Можете да я поднесете с мед и орехи, с канела, с крем карамел или с каквото други измисли кулинарната ви фантазия.

Шаран/риба

Все пак празненствата през последния месец от годината започват с Никулден. Така че съвсем логично е да включим в класацията и риба.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови