Гурме хит в София: Созополско тирамису, в чест на унищожените дюни

Един от най-забележителните десерти в караваната на шеф Георги Бойковски остава Созополското тирамису, съобщи urbn.dir.bg.

Фургонът "MESSO by Boikowski" е част от първия по рода си кулинарен парк в България – QUARTAL в София.

Оказва се, че името на иновативния десерт е в чест "на господина, който изрина две дюни на Смокиня, защото му пречели на гледката“!

„В негова чест направих фермерски катък със зелени смокини и кафе (препратка към кафето, което събори, докато си постига поставените цели!). Десертът наподобява тирамису, но си е български!", разкрива шеф Бойковски.

„Аз съм човекът, който винаги е вярвал, че дори и да падне атомна бомба и взриви Земята, когато емигрираме на Марс, първият човек, който ще си намери работа, ще съм аз, вторият ще е строителят. Изведнъж какво се оказа?! Че едно невидимо вирусче направи така, че първи да остана без работа и всички по веригата след мен. Доставчици, фермери и екипът ми“.

Бойковски споделя, че както ситуацията му се е отразила зле, така и му е дала време за размисъл. Успява да създаде новата концепция в работата си, замисля се какво е устойчиво хранене и готвене, какво е да се опиташ да представиш държавата си след времето на пандемията...

Снимка: Студио KARE за #URBN

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови