Дионисиеви дни Царево 2020: Даробас идва с първокласни бутикови вина на достъпни цени

Винарна Даробас на ФИАЛ ООД предлага на ценителите вина, произведени от собствени насаждения, култивирани от сертифицирани елитни посадки на прочути френски, италиански и испански пепиниери.

Избата е поредният участник в Дионисиеви дни Царево 2020.

Четвъртото изложение ще се проведе в центъра на морския град от 21 до 23 август.

Какво вече съобщихме и през тази година ще бъде направено класиране на вината от специално поканени професионални технолози от Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ТУК!

Вината на Даробас включват богата гама класически европейски и наши сортове, а като акцент и някои по-аристократични и екзотични. Това отговаря на основната цел на компания ФИАЛ, като малък производител на вино, да предложи на многобройните му ценители, сравнително широка колекция първокласни вина в бутикови серии, но на достъпна цена. При това, представлявайки естествени продукти произведени в екологичен район, с минимално използване на подбрани препарати и такива с по-меко действие.

От едната страна са склоновете на Средна гора, от другата – най-красивата част от долината на Стряма, от третата – рози, а до нея, докъдето ти стигнат очите – лозя. Някъде там по средата се намира село Песнопой. Парче от рая на земята. На това място е разположен винарски комплекс Даробас, кръстен на местността, чието име идва от векове и се превежда като „даровит басейн“.

Фирма ФИАЛ ООД е вносител на сертифициран лозов посадъчен материал от фирма Bourguet et fils, Франция, която е специализирана в производството на сертифициран посадъчен материал, селектиран от Националното аграрно дружество и строго контролиран от Интерпрофесионално дружество за вината.

Набрани на ръка, напълно узрели и свежи, добрите зърна, след внимателна обработка се превръщат в сладостен гроздов нектар. Скъпоценен материал, от който опитните специалисти, съчетавайки традиционна технология и съвременни тенденции, в процеса на бавна ферментация, с деликатно моделиране на нюансите, създават питиета с фин, елегантен вкус и нежен букет аромати с доминиращи плодово-флорални нотки  отличаващи марката Даробас.

Стремежът на енолозите да разкрият и подчертаят уникалния тероар на това мистично място, е обезпечен от модерна и напълно комплектована лаборатория, с помощта на която търсят баланса и разбулват тайните на хубавото вино.

Вече оформени, вината отлежават в дъбови барици, където поемат леко сладостния,  опушен привкус от аромата на дъба и добиват своя уникален облик.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови