Българска асоциация Биопродукти представя своите вина на Дионисиеви дни Царево 2020

Броени дни остават до четвъртото издание на винен фестивал Дионисиеви дни Царево 2020.

Затова бързаме да представим участниците в него. 

Какво вече съобщихме И през тази година ще бъде направено класиране на вината от специално поканени професионални технолози от Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ТУК!

Българска Асоциация Биопродукти (БАБ) е браншова организация, обединяваща производителитe, преработвателите и търговците на биологични суровини и продукти в България. 

БАБ е поредният участник в Дионисиеви дни 2020 г. в Царево. Виненото изложение ще се проведе от 21 до 23 август в центъра на морския град, в синьо-белите шатри.

От асоциацията ще се представят с био вино от няколко района на страната, включително и Nikopol – биологичното вино на Албена Симеонова, председател на БАБ.

Ще има мезе от Дивата ферма; сладка, сиропи желета, лютеница, мармалад от Поляна; макаронки от царевица, шипка, шафран и шийтаки, както и с люта чушка на Ели Илиева, солетки от лимец и лавандулова и розова вода от INA Bulgaria.

БАБ е единствената подобна асоциация у нас. С членска маса, надхвърляща 400 сертифицирани фермери, преработватели, търговци, институти и фирми, БАБ е двигател и говорител на сектора на национално ниво.

Още с учредяването си през 2009 г. асоциацията си поставя задачата да представлява, подпомага и насърчава производителите на биологични продукти в България; да се грижи за интересите на членовете си пред държавните и общински органи, както и пред други органи и организации; да съдейства на своите членовете като производители на биологични продукти, за издигане на техния престиж и икономически напредък; да консултира, обучава и популяризира биологичното земеделие.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови