Даневи и Ко идват с италианска поркета на Дионисиеви дни Царево 2020

Броени дни остават до четвъртото издание на винен фестивал Дионисиеви дни Царево 2020, който ще се проведе от 21 до 23 август в центъра на морския град.

Затова бързаме да представим участниците в него. 

Фестивалът не е само за вино, но и включва и качествени храни.

С италианска поркета, уникалното римско печено, пристигат Даневи и Ко.

Даневи и Ко ЕООД е основана през 2016 година в Пловдив с идеята да предлага на клиентите най-висококачествените и здравословни италиански продукти, изработени от българско месо и пресни подправки. Рецептите, които използват за приготвянето на продуктите и ястията, са научени и практикувани от екипа на фирмата в Италия. 

След дълги години прекарани из провинциите на Рим те са завръщат в родината си и предлагат на българския потребител възможността да се наслади на малка, но неустоима част от италианската кухня.

През 2017 година поркетата на Даневи и Ко ЕООД, която е основният продукт на фирмата, е наградена от 13-я международен форум „Сапори ди Италия“ със сертификат за качество и автентичност, издаден съвместно с Университета по хранителни тенхнологии – Пловдив. 

Освен това тяхната поркета притежава и сертификат за закрила на интелектуалната собственост като авторски продукт по отношение на технологията за приготвяне и рецептата, която е одобрена от Министерството на земеделието и храните в Италия.

Поркетата е избрана от италианското министерство на земеделието като „традиционен селскостопански хранителен продукт“. В някои региони от страната тя е възприемана единствено като деликатес, който се консумира по празници и специални случаи.

Това римско печено е препоръчително да се консумира малко след готвенето. Месото е златисто, с характерна миризма на печени ароматни подправки; вкусът е леко солен и много мек. 

Когато се яде горещо от фурната, най-добре може да се насладите на комбинацията от вкусове и аромати. Месото е вкусно, но мазнината е божествена, а кожата – хрупкава и всичко това се превръща в перфектен микс на разнообразни текстури.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови