Празнувайте виното и любовта на площад Тройката в Бургас

Трифон Зарезан VS Свети Валентин! Всъщност няма значение дали сме влюбени във виното или пияни от любов! Важното е това, което всеки усеща в сърцето си! 

Днес и утре са последните дни на „Базар на виното, изкуството и любовта“, който се провежда в сърцето на Бургас, зад Паметника на съветския войн (Альоша) от 11 февруари. 

Има вино, интересни храни и много опиянение от творбите на любимите автори, произлезли от сърцата им, придобили форми заради голямата им страст към изкуството.

На вниманието на всички любители и ценители на българското, Врачанските продукти са  от типичния сорт, виреещ в красивите планини на Врачанския балкан и именно това е уникалния български сорт ,, Врачански мискет”.

Има шипково вино с кафява, нерафинирана захар, вкусно и много полезно! Ето какво разкава Катерина Димитрова за новият продукт на Tракийски легенди: Наричат шипката „царица на билките" и това не е случайно, защото тя съдържа букет от полезни за организма вещества.

Журналистът енолог Пламен Димитров участва със своите неповторими вина и „Културата на виното“.

Опитайте и ракия „Берданковица“ – История от Сунгурларе - https://berdankovica.com/ 

Преди много години, с много любов към традициите и запазване на българския дух е била създадена семейна ракия „Берданковица“.

Освен, че е красиво, на базара е и вкусно - Маркетът и всички присъстващи ще бъдат "захранвани" от познатата за всички вече русенска семейна фирма за екологично чисти мезета „Балкански легенди“ - суджук, луканки, конска пастърма, пастети, домашни кокошки.

Да купуваме храни, без консерванти се оказва голямо предизвикателство, но не е невъзможно. Мнозина вече се убедиха!

За първи път към HANDMADE MARKET BURGAS се присъедини  единственият майстор на поркета у нас – Янко Данев. 

Той твърди, че е единственият може би у нас, който е овладял изкуството на приготвянето на поркетата, а тя е доста по-сложна от традиционните италиански спагети или пица. Поркетата е напълно обезкостено прасе, което преди това е киснато поне 24 часа в най-различни билки.

Текст и снимка: meduzata.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови